Pe măsură ce zilele devin tot mai lungi, stelele Triunghiului de Iarnă (Sirius, Procyon și Betelgeuse) se pierd în crepusculul de seară, deasupra orizontului vestic. Constelația Ursa Major (Carul Mare) rămâne bine plasată pentru observații, către zenit în jurul orei 22:00.
Urmăriți curba descrisă de oiștea Carului Mare pentru a găsi steaua Arcturus, apoi continuați către Spica, în sud-est. Regulus din Leo se află sus în sud pe parcursul lunii, la est de constelațiile zodiacale Cancer și Gemini.
În nord, foarte jos către orizont, strălucesc constelațiile Draco, Cepheus și Cassiopeia. Deasupra lor puteți identifica cu ușurință Steaua Polară.
Pe marginile hărții de mai sus veți găsi cele patru puncte cardinale: nord, sud, est și vest. Întoarceți harta astfel încât marginea marcată cu direcția înspre care priviți să fie în jos. Acum, stelele care se află deasupra orizontului trasat pe hartă vor fi în fața dvs. iar centrul hărții devine zenitul (punctul situat deasupra capului).
Linia punctată care traversează harta este ecliptica, calea pe care pare să o urmeze Soarele pe cer în decursul unui an. Banda cu margini de culoare bleu, ce traversează unele constelații, este Calea Lactee (un braț al galaxiei noastre).