Harta Cerului pentru Luna August

Triunghiul de Vară format de stelele Vega, Deneb și Altair se află chiar deasupra capului în serile de august. Arcturus din constelația Bootes coboară către orizontul de vest, urmat îndeaproape de Corona Borealis.

Înspre nord-vest veți găsi constelația Ursa Major, cunoscută popular sub numele de „Carul Mare”. Către nord strălucește Carul Mic și Steaua Polară, laolaltă de constelațiile Cepheus și Draco.

Antares sclipește jos către orizont în sud-vest, în timp ce în est răsar constelațiile Pegasus și Aquarius. „W”-ul format de stelele constelației Cassiopeia este proeminent către nord-est, brăzdat de Calea Lactee.

Harta Cerului în August
Harta Cerului în August
Această hartă stelară arată cerul văzut de la latitudinea României, la ora 22:00 în primele zile ale lunii august, respectiv la ora 21:00 spre sfârșitul lunii. Pentru a mări imaginea, folosiți două degete sau apăsați semnul „+”. < imagine mare >

Pe marginile hărții de mai sus veți găsi cele patru puncte cardinale: nord, sud, est și vest. Întoarceți harta astfel încât marginea marcată cu direcția înspre care priviți să fie în jos. Acum, stelele care se află deasupra orizontului trasat pe hartă vor fi în fața dvs. iar centrul hărții devine zenitul (punctul situat deasupra capului).

Linia punctată care traversează harta este ecliptica, calea pe care pare să o urmeze Soarele pe cer în decursul unui an. Banda cu margini de culoare bleu, ce traversează unele constelații, este Calea Lactee (un braț al galaxiei noastre).

Comments

Sistemul de comentarii este în lucru...