Harta Cerului pentru Luna Februarie

În serile reci de februarie constelațiile Gemini, Auriga și Perseus sunt poziționate sus, deasupra orizontului sudic. În est, semnele zodiacale care anunță primăvara, Leo și Cancer, se ridică ușor deasupra liniei orizontului.

Partea de nord a cerului este dominată de constelațiile circumpolare (care nu apun niciodată) Ursa Major, Ursa Minor și Cepheus.

În vest, constelațiile proeminente ale toamnei (Pegasus, Andromeda și Pisces) coboară sub orizont imediat după ora 21:00. Sunt urmate după miezul nopții de Aries și Triangulum.

Harta Cerului în Februarie
Harta Cerului în Februarie
Această hartă stelară arată cerul văzut de la latitudinea României, la ora 20:00 în primele zile ale lunii februarie, respectiv la ora 19:00 spre sfârșitul lunii. Pentru a mări imaginea, folosiți două degete sau apăsați semnul „+”. < imagine mare >

Pe marginile hărții de mai sus veți găsi cele patru puncte cardinale: nord, sud, est și vest. Întoarceți harta astfel încât marginea marcată cu direcția înspre care priviți să fie în jos. Acum, stelele care se află deasupra orizontului trasat pe hartă vor fi în fața dvs. iar centrul hărții devine zenitul (punctul situat deasupra capului).

Linia punctată care traversează harta este ecliptica, calea pe care pare să o urmeze Soarele pe cer în decursul unui an. Banda cu margini de culoare bleu, ce traversează unele constelații, este Calea Lactee (un braț al galaxiei noastre).

Comments

Sistemul de comentarii este în lucru...