Harta Cerului pentru Luna Iunie

Constelațiile Bootes și Corona Borealis strălucesc către zenit în serile senine de iunie. Spica este încă proeminentă în sud-vest, în timp ce Regulus și stelele constelației Leo se îndreaptă către apus.

În nord, Carul Mic este poziționat cu oiștea înspre orizont. În sud se află Antares și stelele constelației Scorpius, ce strălucesc puternic pe fundalul Căii Lactee. Deasupra lui Antares veți găsi constelațiile Ophiuchus și Serpens, într-o zonă a cerului lipsită de stele strălucitoare.

Către orizontul de est răsar stelele Triunghiului de Vară, Vega, Deneb și Altair. Acestea sunt cele mai strălucitoare stele ale constelațiilor Lyra, Cygnus și Aquila.

Harta Cerului în Iunie
Această hartă stelară arată cerul văzut de la latitudinea României, la ora 23:00 în primele zile ale lunii iunie, respectiv la ora 22:00 spre sfârșitul lunii. Apăsați imaginea timp de două secunde pentru o variantă mărită. < imagine mare >

Pe marginile hărții de mai sus veți găsi cele patru puncte cardinale: nord, sud, est și vest. Întoarceți harta astfel încât marginea marcată cu direcția înspre care priviți să fie în jos. Acum, stelele care se află deasupra orizontului trasat pe hartă vor fi în fața dvs. iar centrul hărții devine zenitul (punctul situat deasupra capului).

Linia punctată care traversează harta este ecliptica, calea pe care pare să o urmeze Soarele pe cer în decursul unui an. Banda cu margini de culoare bleu, ce traversează unele constelații, este Calea Lactee (un braț al galaxiei noastre).

Add Comment

* Required information
1000
Captcha Image

Comments (2)

Sort By
Topic: Harta Cerului pentru Luna Iunie
0/5 (0)
 
Gravatar
New
RA
Gravatar
2
0
0
May 2021
Top Poster
RA says...

Este pe lista cu lucruri de făcut... Pentru mobil trebuie să schimbăm scriptul de mărire a imaginilor, aveți dreptate...

Gravatar
New
Simona Rodica Johansson
Gravatar
1
0
0
Jun 2021
First Poster
Simona Rodica Johansson says...

...harta nu rămâne mărită și nici nu se reușește să o manevrezi pentru a o putea vedea integral.

Page 1 of 1