Harta Cerului pentru Luna Martie

Cele mai ușor de identificat stele pe cerul de primăvară timpurie sunt Castor și Pollux din Gemini. Orion, Taurus și Triunghiul de Iarnă coboară sub orizontul vestic imediat după miezul nopții.

Regulus, cea mai strălucitoare stea din Leo, strălucește în sud în jurul orei 22:00. Sub ea, se află constelația Hydra, într-o zonă a cerului lipsită de stele strălucitoare.

Cele șapte stele care formează Carul Mare (Ursa Major) sunt bine plasate deasupra orizontului de nord-vest. În partea de est a cerului, răsar încet Arcturus și Spica.

Harta Cerului în Martie
Harta Cerului în Martie
Această hartă stelară arată cerul văzut de la latitudinea României, la ora 22:00 în primele zile ale lunii martie, respectiv la ora 21:00 spre sfârșitul lunii. Pentru a mări imaginea, folosiți două degete sau apăsați semnul „+”. < imagine mare >

Pe marginile hărții de mai sus veți găsi cele patru puncte cardinale: nord, sud, est și vest. Întoarceți harta astfel încât marginea marcată cu direcția înspre care priviți să fie în jos. Acum, stelele care se află deasupra orizontului trasat pe hartă vor fi în fața dvs. iar centrul hărții devine zenitul (punctul situat deasupra capului).

Linia punctată care traversează harta este ecliptica, calea pe care pare să o urmeze Soarele pe cer în decursul unui an. Banda cu margini de culoare bleu, ce traversează unele constelații, este Calea Lactee (un braț al galaxiei noastre).

Comments

Sistemul de comentarii este în lucru...